Климатици LZYI

Полезна информация за климатици BEKO.

Сплит система или Инверторни климатици

Появата на инверторни климатици на пазара за отоплителни тела стана бум в Америка, а по-късно завладя и целия свят. Пазарът от климатици в САЩ, определено преобладава с прозоречни и канални климатици on/off.

Появата на новия закон нареждащ да се спре производството на този вид отоплителни тела ползващи вредния фреон R22, провокира откриване и създаване на модели с по-осъвременени технологии. С цел да бъдат избегнати всички разходи около глоби и данъци за всяко домакинство, което притежава вредните климатици, направиха така, че Инверторни климатици масово да се наложат на пазара.

От една страна не бива да се изключва и момента, в който този вид отопление леко изостана в резултат от опасността за глоба и риска за природата, който носеше в себе си, но от друга подтикна създателите на климатици да измислят по-свършени технологии.

Всичко това отваря път към пазара на климатици и разнообразни и модерни климатични системи от създателите на компании от Източния свят. Така и инверторните климатични технологии се превърнаха в енергоспестяващи.

Постепенно японските създатели на телата, които могат едновременно да топлят и охлаждат се наложиха и на северноамериканският пазара преди малко повече от 10 години. Днес всеки втори модел е енергоефективен, а това буди още по-големия интерес на болшинството.

Инверторни климатици от различни популярни по целия свят марки, представиха своите иновативни решения и още по-осезаемо завладяха светя. Сред тях са климатици Mitsubishi, Daikin, Sharp, Fujitsu, Panasonic, HITACHI и други.

Всяка от тях е лидер на пазара в създаването на инверторни климатици.